noga och dammfritt

Alla trägolv kommer med åren att behöva slipas.

Detta för att trä är ett organiskt och levande material som behöver ägnas uppmärksamhet för att inte tappa sin värme och utstrålning.

Tänk att en gång i tiden har en golvläggare lagt ett vackert trägolv, kanske hemma hos dig?

 

Ett nergånget trägolv kan en golvslipare ofta åtgärda så ni får ett nytt trägolv igen. Eller kanske färga in i precis den infärgningen du önskar.

Trä kommer alltid ha en alldeles egen relation till oss människor, en relation vi på Ädelparkett lever efter.

Tack vare detta beprövade kretslopp kommer trägolvet brukas i generation efter generation och bli en del av fastighetens historia.

Tycke, smak och förväntningar

Naturligtvis belastas olika golv- olika, och beroende på vilken belastning trägolvet utstått så är trä ett väldigt förlåtande material.

Många gånger kan man göra underverk med slitna trägolv. Är det stora påtagliga skador kan man byta stavar innan golvet slipas och behandlas.

Vitpigmenterade golv i hallar och entréer med hög belastning kan komma att behöva underhållas oftare än ett som har en naturlig infärgning.

Vi arbetar med de ledande leverantörerna och deras produkter. Tillsammans med golvsliparens skicklighet och leverantörernas utmärkta produkter kan man restaurera eller piffa upp gamla slitna trägolv.

 

 

"Ädelparkett använder det senaste inom dammfri golvslipning"

Vi använder oss av den avancerade slipdammsugaren Bona DCS70 som kopplas till slipmaskinerna.

 Detta till och med renar luften i rummet när vi arbetar tack vare olika filter.

Tillsammans med det dammfria systemet och kraftfulla slipmaskiner är det en fröjd att vidare behandla ditt nyslipade trägolv.

Oljade trägolv

För oljade och infärgade trägolv använder vi oss av oljor och betsar från det Belgiska företaget Rubio Monocoat som är ett internationellt ledande varumärke för behandlingar och skydd av trä och trägolv.

 

 Vi är nyligen certifierade av Rubio Monocoat efter att ha besökt deras fabriker och produktion i Belgien, där vi fått omfattande utbildning av deras produkter.

Rubio Monocots oljor är noga utformade efter år av omsorgsfull forskning och  kräsna tester kan Rubio Monocoat säkerställa en produkt som binder deras 2-komponentsoljor med träslagens cellulosa molekylärt i träslagets ytskikt. 

Denna inovation säkerställer ett fullgott skydd av dina trägolv och tillåter ett enkelt underhåll för slutkonsumenten.

Lackade trägolv

Lackade trägolv är i Sverige sen gammalt den vanligaste åtgärden för att skydda dina trägolv. Golvlack är också vad man använder i sporthallar och på trägolv där man behöver en golvtekniskt underhållsfri ytbehandling.

Med lack kan man grundlacka trägolvet för en önskad infärgning följt av topplacker som skyddar golvet mot belastning.

 

Vi arbetar till största del med golvlack från det Svenska varumärket Bona som är ett av världens ledande varumärken av lack av högsta kvalité.

Lack från Bona är en i generationer beprövad produkt som utstått belastning av fötter, dans och möbler i alla delar av världen.

Det är mycket möjligt att golvet du står på är lackat med Bona.